Tuesday, April 27, 2010

Antara murid-murid yang telah mengharumkan nama sekolah


Pasukan 4x100m yang memenangi pingat dalam acara jemputan Kejohanan Olahraga SK Permatang Bertam. Dibarisi murid tahun 3 hingga tahun 5 mereka mampu mengalahkan peserta-peserta daripada sekolah lain.

Kuartet 4x100m lelaki memenangi pingat perak


Lawatan Bas PINTAR

Bertam- 20 April 2010
Sebuah bas yang dipenuhi inovasi-inovasi terkini yang berteraskan teknologi terkini telah datang dan singgah di SK Bertam indah bermula jam 8 pagi hingga 12 tengahari. Bas yang ditaja oleh TNB mengendalikan program PINTAR TNB ini telah mengadakan pameran-pameran kepada murid-murid SK Bertam Indah disertai kakitangan TNB yang terlibat dalam program PINTAR ini.

Kejohanan Olahraga Kali Ke -8


Gaya terbang lompat jauh


Petugas-Petugas yang berdedikasi

Lompat tinggi gaya berenang

Acara 100M

Bertam - 10 April 2010
Kejohanan olahraga SK Bertam Indah telah berlangsung dengan meriahnya. Buat pertama kali diadakan di padang SK Bertam Indah, kejohanan kali ini dimulakan dengan perbarisan kontijen rumah sukan dan unit beruniform bersama kontijen pancaragam dari SMK Badawi. Pelbagai acara balapan, padang dan sukaneka diadakan dengan disertai oleh murid-murid dari Tahun 1 hingga Tahun 6. Kerjasama daripada semua guru SK Bertam Indah telah menjadikan kejohanan olahraga kali ini berjalan lancar.Sekalung tahniah daripada webmaster untuk PKKK En. Sohizan B Bakar dan Pn. Sukarti Bt Tasrid sebagai perancang utama dan tidak lupa kepada semua guru dan kakitangan sekolah yang telah menjayakan kejohanan kali ini.
Johan keseluruhan : Rumah Tun Dr Mahatir
Johan Perbarisan (Rumah Sukan) : Rumah Tun Abdul Razak
Johan Perbarisan (Badan Beruniform) : TKRS
Olahragawan : Mohd Hafiz Halmizan - Rumah Tunku Abdul Rahman
Olahragawati : Nur Zahirah Zakeri - Rumah Tun Abdul Razak